Payroll

Westflex biedt opdrachtgevers payrolling aan. Dat betekent dat je tijdens de werkzaamheden voor een opdrachtgever bij ons in dienst bent. Westflex betaalt dan dus je salaris, wat per week gebeurt.

Met payrolling geeft een opdrachtgever alle administratieve zaken uit handen. Dat is niet alleen een voordeel voor die opdrachtgever, maar ook voor jou. De betaling van je salaris is namelijk perfect geregeld: je loonstroken zijn correct en op tijd, je hebt op tijd je vakantiegeld en alle afdrachten zijn in orde.

Salaris

Je salaris wordt bepaald in overleg met jou, de opdrachtgever en Westflex. Het is gebaseerd op onder meer het uurloon dat de opdrachtgever hanteert, je werkpatroon, je leeftijd, het type werk dat je doet, en je werkervaring. Westflex draagt de loonheffing en premies voor sociale zekerheid voor je af.

Loonstrook

Per periode (week of maand) ontvang je een loonstrook met daarop het aantal uur dat je hebt gewerkt. Ook staat er op hoe jouw loon is opgebouwd, wat je het lopende jaar al hebt verdiend, welke premies zijn ingehouden en hoeveel reserveringen (vakantiedagen en vakantiegeld) je hebt opgebouwd. Na de jaarwisseling is op Mijn Westflex je jaaropgave snel beschikbaar.

Je rechten

Als payroll-medewerker heb je recht op 8% vakantieopslag en vakantiegeld (dus doorbetaling als je er niet bent). Als je 21 jaar of ouder bent én je hebt tenminste 26 weken in één jaar voor het uitzendbureau gewerkt, dan neem je automatisch deel aan de pensioenregeling voor de uitzendbranche, de STIPP.

Ziekte

Je hebt bij payroll dus min of meer twee werkgevers: je werkt voor de opdrachtgever en Westflex betaalt je salaris. Dat betekent dat als je niet kunt werken – bijvoorbeeld door ziekte – je je moet afmelden bij de opdrachtgever én bij Westflex (0174 519 549).